22 noiembrie 2011

Picturi pe sticla. Motive de Craciun

Vopseaua "Window Color" este o vopsea acrilica pe baza de apa. Este produsa fara substante chimice care grabesc uscarea, de aceea se usuca intru-un timp mai indelungat, dar tocmai de aceea este mai putin toxica. Vopseaua lichida, opaca devine transparenta atunci cand se usuca. Dupa uscare, pictura se poate desprinde de pe folie si se poate aplica pe o placa de sticla sau alta suprafata neteda. Pictura se va lipi de la sine. Poza confectionata este flexibila si de aceea cu ajutorul ei putem decora si suprafete concave, ca de exemplu sticle si pahare. Se gasesc vopsele pentru sticla in mai multe culori si forme. Culorile se pot amesteca intre ele, dar nu va recomandam amestecarea vopselelor provenite de la diferiti fabricanti. In caz ca folositi dosar transparent pentru hartii, aveti grija sa fie pe baza de polietilen, deoarece pictura nu se poate dezlipi complet de pe alt tip de folie, ca de exemplu folia PVC.











21 noiembrie 2011

Animale din margele

Aceste animale deosebite confectionate din margele aduc bucurii atat copiilor, cat si oamenilor mari. Ele pot fi daruite celor care ne sunt dragi sau pot fi purtate ca si podoabe. Sunt de-a dreptul irezistibile cand te privesc cu ochii lor mari si negri. Ele pot fi agatate de un telefon mobil sau pot fi folosite ca breloc pentru chei. Lipite de un magnet, le putem pune pe un panou magnetic sau pe frigider. Prinse de haine sau genti cu un ac de siguranta, ele devin ornamente simpatice.






20 noiembrie 2011

Foi gumate (moosgumi)

Foile gumate se pot utiliza in foarte multe feluri. Ele se gasesc intr-o mare varietate de culori, sunt flexibile, rezistente si se taie foarte usor chiar si cu foarfeca. Ornamentele din foi gumate pot inveseli camera copilului, biroul, bucataria. Mastile de carnaval confectionate din acest material vor rezista pana la sfarsitul petrecerii, ba mai mult, vor putea fi purtate de mai multe ori. Jucariile si ornamentele din foi gumate sunt si ele foarte rezistente. Este vorba de un material moale, non-toxic, astfel ca si copiii mici pot lucra cu el. Datorita ofertei foarte bogate de culori, din foile gumate se pot confectiona ornamente pentru fiecare anotimp.