27 aprilie 2012

26 aprilie 2012

Ornamente din hartie

Hartia este o materie prima care are probabil cele mai multe si mai variante intrebuintari pentru iubitorii de arta hobby. In papetarii si in magazinele hobby se gasesc o multitudine de tipuri de hartie, avand culori, texturi si grosimi foarte variate. Pentru realizarea ornamentelor s-a folosit carton lucios, deoarece este mai tare, mai rezistenta decat hartia ton. Aceasta din urma este potrivita pentru origami sau pentru decorare. Cartoanele ondulate creeaza un efect deosebit. Decoratiunile pentru ferestre si lampioanele se confectioneaza din hartie transparenta, hartie de calc sau hartie matase. Hartia din fibre (de ex. hartia de orez) este moale, are o structura aparte, se rupe usor. Rezultate interesante se obtin utilizand hartie cu suprafata lucioasa sau catifelata ori din folie de aluminiu. Hartia poate fi combinata cu diferite materiale: sarma jenilia, beteala, textile, snururi, margele termo-adezive, pene decorative, fructe uscate, panglici, scoici, melci, etc.






Sursa: Editura Casa

25 aprilie 2012

Idei creative: Flori decorative din margele II.

In comert, o gama foarte variata de margele isi asteapta cumparatorii: ele pot fi opace sau transparenteargintate sau viu colorate. Sa ne apucam de treaba cu curaj pentru a ne decora casa cu buchetele trainice sau pentru a le oferi celor dragi.







Sursa: Editura CSER

Idei creative: Flori decorative din margele I.

In comert, o gama foarte variata de margele isi asteapta cumparatorii: ele pot fi opace sau transparente, argintate sau viu colorate. Sa ne apucam de treaba cu curaj pentru a ne decora casa cu buchetele trainice sau pentru a le oferi celor dragi.







Sursa: Editura CSER

Idei creative: Mozaicuri

 Ne-a cuprins cumva febra mozaicului? In comert se gasesc foarte multe tipuri de mozaicuri in culori fermecatoare. Cu ajutorul unui cleste special pentru mozaicuri aceasta se pot taia in formele dorite atat de usor, de parca a fi de hartie, si pot decora aproape orice suprafata. Am adunat acele modele care dau o nota vesela caminului, dar care pot deveni si cadouri dragute si utile. Terasele pot fi inviorate cu felinare sau arteziene, iar langa lacul din gradina se pot pune pietre mari decorate cu mozaicuri.











24 aprilie 2012

Animalute din ghiveci mini





Idei creative: Pictura pe sticla si portelan

Vopseaua pentru sticla este deosebit de practica nu doar pentru decorarea ferestrelor si a usilor de interior cu sticla, cat si pentru ornarea veiozelor, a canilor de portelan, a diferitelor vase din sticla. In magazinele hobby se gasesc si vopsele termorezistente, ceea ce inseamna ca obiectele vopsite pot fi spalate chiar si in masina de spalat vase. Sa ne apucam de lucru cu curaj si sa pictam obiecte deosebite pentru bucuria noastra si a altora. Lampi, vaze sau suporturi de lumanare vechi, anoste, pot fi insufletite cu un model special.









Cumpara materiale necesare AICI

Sursa: Editura Casa