25 mai 2012

Imitatii de vitralii Tiffany

Picturile adezive pe sticla sunt originare din Statele Unite ale Americii, dar popularitatea lor a crescut in ultimii ani si in Europa. Materialele necesare pentru realizarea lor se gasesc deja si in magazinele de specialitate din Romania. Motivele si picturile sunt realizate cu ajutorul unor sabloane, pot servi la ornamentarea geamurilor, paharelor, vazelor sau lampilor. Daca va place sa daruiti prietenilor gem de casa, puteti vopsi pe borcan imaginea fructului din care este preparat gemul respectiv. Se pot infrumuseta in acest fel atat suprafete din sticla, cat si obiecte din ceramica sau portelan. Totodata, prin acesta modalitate putem corecta unele micile defecte.

Lebede

Soare

Peisaj

Ornament albastru cu galben

Crin albastru

Nufar

Motive florale

Colt inflorat

Trandafiri albastri

Sursa: Editura CSER

24 mai 2012

Lampi din baloane

1.

2.

3.

4.


Bijuterii din margele Swarovski

Medalioane "vraja noptii"

Bratari cu motive florale

Bratari din margele patrate si delica

Cascada de ornamente stralucitoare

Hora triunghiurilor

Regina medalioanelor

Stea de mare

Colier alb

Sursa: Editura Casa

Cercei din margele mini











23 mai 2012

Broderie manuala incrucisata

Broderia in punct incrucisat (sau cruciulita) poate lua forma unor frumoase decoratiuni florale. Combinatiile de culori pastelate asigura un stil aparte pentru lucrarile noastre. Cruciulita o putem folosi pentru a decora perne, fete de masa, husa pentru telefonul mobil, felicitari, si multe altele. Sa ne apucam de lucru cu indrazneala, pentru a ne impodobi casa cu broderii facute de noi insine, sau pentru a le face o surpriza celor dragi.

Perna cu modele florale

Servetel si inel pentru servetel

Perne decorative

Milieu

Model romantic de compozitie florala

Panglici decorative pentru sticle

Coperta de carte cu modele florale

Milieu cu albastrele

Husa pentru telefonul mobil

Sursa: Editura CSER



Bratari cusute din margele

Confectionarea bratarilor cusute din margele este o activitate captivanta deoarece nu necesita prea mult timp, iar pe alta parte, in functie de culorile si modelele selectate, putem realiza niste obiecte cu adevarat deosebite. Putem afirma ca arta insirarii margelelor poate fi insusita cu usurinta chiar si de cei care incearca pentru prima data realizarea acestor piese. Desi prin tehnica utilizata nu se pot realiza cercuri perfecte, putem incerca sa modelam nu numai diagrame, ci chiar si figuri. Cu ajutorul bratarilor cusute din margele ne putem scoate in evidenta personalitatea, la fel precum cu ajutorul bijuteriilor si accesoriilor realizate din alte materiale si cu alte metode, iar daruindu-le celor dragi, le putem face o surpriza foarte placuta.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10

11

Materiale necesare aici (margele, ata)

Sursa: Editura CSER