7 iunie 2012

Tehnici si forme: Lipirea

Se lucreaza intodeauna cu o cantitate mica de adeziv! Dupa lipirea spiralelor, formele obtinute se lipesc unele de altele sau pe un suport anume. In aceste cazuri, adezivul se aplica doar pe suprafetele care se ating sau pe dosul formelor.

Lipirea formelor inchise: se aplica adezivul diluat cu apa pe toata suprafata formei cu ajutorul unei pensule, apoi se lasa la uscat. In acest fel forma va fi mult mai solida, se poate manui mai usor si nu se va modifica (de exemplu la atasarea mai multor elemente).





Lipirea picaturilor: centrul formei se trage intr-o parte. Celalalt capat se preseaza intre degetul mare si cel aratator si se tine astfel pana cand centrul se lipeste de marginea spiralei, obtinand o forma de picatura.


Lipirea rombului: se incepe ca in cazul picaturii, doar ca se va aplatiza intreaga forma. Dupa deschiderea spiralei se turteste din nou pe celalalt ax. In final se trage centrul intr-un colt, dupa care se lipeste de acesta.


Lipirea modelelor unele de altele
La modelele formate din mai multe elemente se utilizeaza adeziv nediluat. Inainte de lipire se recomanda asamblarea elementelor pe o folie, de proba.

Lipirea modelelor si formelor pe suport
Se aplica un strat de adeziv diluat pe fondul modelului, apoi se lipeste pe suport.

De retinut
La unele modele prezentate, pasii de lucru descrisi mai sus nu se vor repeta. La fiecare model se mentioneaza circumferenta cercului de baza.



Tehnici si forme: Flori


Floarea mare: jumatate de fasie din hartie galbena de 1,5 cm latime care se franjureaza tot la circa 1 mm si o fasie din hartie alba de 3 cm latime care se franjureaza tot la circa 5 mm se lipesc una de cealalta, asa cum se vede in imagine, apoi se spiraleaza. In final, petalele se apasa inspre exterior cu degetul.

Floarea mijlocie: 3 jumatati de fasii din hartie alba, galbena, respectiv portocalie de 1,5 cm latime. O latura a fasiilor se taie cu foarfeca cu model in zig-zag, apoi se franjureaza tot la 1 mm. Fasiile alba, galbena si portocalie se lipesc una de cealalta in aceasta ordine. Mai departe se lucreaza ca la modelul florii mari.

Floarea mica: jumatate de fasie din hartie alba de 5 mm latime. O latura a fasiei se taie cu foarfeca cu model in zig-zag, dar nu se franjureaza. Jumatatea de fasie din hartie galbena de 8 mm latime se taie pe lungime cu o foarfeca cu model in valuri, apoi se franjureaza in adanciturile valurilor. Se lucreaza mai departe ca la modelul florii mari.

Florile se confectioneaza din fasii de hartie de latime identica sau diferita.


6 iunie 2012

Tehnici si forme: Forme inchise

Se marcheaza o fasie de hartie la 7 cm de unul dintre capete, apoi se spiraleaza incepand din celalalt capat, astfel ca dupa decontractare locul marcat sa fie vizibil. Se scoate spirala de pe betisor. Pe locul marcat se pune putin lipici, apoi se lipeste capatul spiralei pe acesta, obtinand astfel o spirala inchisa cu circumferinta de 7 cm. Din acest cerc se pot modela mai multe forme.

Cerc: forma de baza se lasa neschimbata.









Picatura: un capat al cercului se apasa intre degetul mare si cel aratator.











Frunza: se preseaza doua parti opuse intre degetul mare si cel aratator.











Romb: se turteste cercul o data pe lung, apoi pe lat, obtinand astfel patru colturi.













Materiale si unelte
Tehnici si forme: Pasii de lucru
Tehnici si forme: Forme deschise
Tehnici si forme: Flori
Tehnici si forme: Lipirea

Tutorial video - Vopsea de fata Snazaroo

Tehnici si forme: Pasii de lucru

In cele doua cutii de cosmetice se pune adeziv in felul urmator: intr-o cutie putin adeziv simplu, iar in cealalta in proportie de 1: 1 adeziv si apa. La lipirea fasiilor se foloseste adezivul simplu, nediluat, iar la atasarea formelor spiralate adezivul diluat cu apa (atentie ca adezivul cumparat sa se poata dilua!).
In magazinele hobby se gaseste unealta potrivita pentru quilling, dar ea poate fi confectionata si acasa: se taie varful unei scobitori, apoi capatul se cresteaza cu un cutter. Sub crestatura se infasoara scobitoarea cu banda adeziva.



Pasii de lucru
In magazinele hobby se gasesc fasii de hartie gata taiate. Daca totusi nu gasiti, se pot taia acasa fasii din hartie ton cu lungimea de 35 cm si latimea de 5 mm. La inceput trebuie exersata technica de spiralare: capatul fasiei de hartie se introduce in crestatura betisorului, apoi se spiraleaza hartia invartind betisorul.
Pentru a obtine o forma cu o tinuta buna, stransa, se mai invarte betisorul de cateva ori si dupa terminarea fasiei. Se lasa spirala sa se decontracteze, apoi se da jos de pe capatul betisorului.

Culori profesionale pentru pictura pe fata si corp - Snazaroo - Modele

Culorile pentru pictura pe fata si corp Snazaroo sunt culori pe baza de apa, se aplica foarte usor si se indeparteaza cu apa si sapun. Se usuca rapid, permitand realizarea  unor picturi multicolore rapid si usor.
Snazaroo este prima alegere a multor parinti, copii, organizatori de evenimente pentru copii din lume datorita calitatilor culorilor sale ce le deosebesc de produsele asemanatoare de pe piata.












Cumpara materiale necesare aici

5 iunie 2012

Sculpturi din argila de matase

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Materiale necesare aici (Modelaj, Vopsele acrilice)

4 iunie 2012

Tehnici si forme: Forme deschise

Carcel simplu: se rasuceste un singur capat al fasiei.







Carcel dublu alaturat: fasia de hartie se pliaza in doua, apoi se rasucesc ambele capete spre exterior. Fasia se lipeste deasupra indoiturii.








Carcel dublu suprapuse: fasia se pliaza in doua, apoi ambele capete se rasucesc in aceeasi directie, unul sub celalalt. Fasia se lipeste deasupra indoiturii.











Materiale si unelte
Tehnici si forme: Pasii de lucru
Tehnici si forme: Forme inchise
Tehnici si forme: Flori
Tehnici si forme: Lipirea

Tutorial video - Pieptene Quilling

Materiale si unelte

Pentru confectionarea modelelor e nevoie de urmatoarele materiale si unelte:
- Hartie ton sau fasii din hartie gata taiate / culori diverse
- Foarfeca
- Cutter si suport pentru taiat
- Foarfeca cu model
- Creion
- Echer
- Bat de frigarui
- Clama cu varfuri ascutite
- Scobitoare
- Adeziv
- Optional: pistol de lipit
- Pensula plata, mica
- 2 cutii mici cu capac (de exemplu cutii de cosmetice)

Fasii din hartie
La confectionarea ornamentelor prezentate s-au folosit fasii de hartie de 35 cm lungime. In functie de model, fasiile se taie in doua, in patru sau la dimensiuni date. La unele decoratiuni va fi nevoie de fasii foarte lungi, caz in care se vor lipi mai multe fasii una de cealalta: una si jumatate (o fasie intreaga si o jumatate de fasie), dublu (doua fasii intregi) si triple (trei fasii intregi). Latimea fasiei variaza intre 3 mm si 3 cm.



Tehnici si forme: Pasii de lucru
Tehnici si forme: Forme inchise
Tehnici si forme: Forme deschise
Tehnici si forme: Flori
Tehnici si forme: Lipirea