7 septembrie 2012

Obiecte din rafie

Obiectele din rafie pot avea forme rotunde, ovale sau o combinatie intre aceste doua forme. Din rafie se pot confectiona nu doar obiecte practice foarte cunoscute (suporturi pentru pahare sau creioane, cosuri), ci si ornamente speciale pentru diverse sarbatori sau ocazii (ingerasi, stelute, fluturi, oua). Incepatorilor li se recomanda confectionarea de obiecte mai simple (de exemplu, suporturi pentru pahare sau vase). Deoarece tehnica este usor de invatat, dupa putina practica se pot crea decoratiuni sau obiecte unice, dupa propria fantezie. Cu cat lucram cu mai putine fire, cu atat produsul va fi mai fin (cutii decorative sau pentru bijuterii, broscute testoase, ciuperci). La confectionarea obiectelor de uz casnic mai mari se vor folosi mai multe fire, de exemplu pentru cosuri de paine, suporturi pentru oua, cosuri pentru fructe etc. Din aceasta cauza, tinuta obiectului respectiv va fi mai rigida, dar in acelasi timp mai rezistenta.

Vaze

Suporturi de pahare

Cutii pentru bijuterii

Suporturi pentru creioane

Bomboniere

Cosulete natur pentru ate

Cosuri mari cu capac

Set de cosuri bordo

Oua de Paste

Ornamente pentru Craciun

5 septembrie 2012

Bratarile prieteniei

Bratarile prieteniei sunt si vor fi intotdeauna la moda. Aceasta se datoreaza in primul rand faptului ca de cele mai multe ori aceste bratari se dau in dar si, asa cum le spune si numele, sunt simboluri ale unei prietenii sau iubiri nascute intr-o tabara, la un festival... Varietatea culorilor firelor de ata impreuna cu infinitatea combinatiilor de modele nu fac decat sa hraneasca aceasta popularitatea.

Romburi albastre

Cald si rece

Ochii marii

Simplu si rapid

Variatiuni in roz si albastru

O lume colorata

Inimioare si serpi

Obiecte vopsite din sticla

Multa lume are drept hobby pictura pe sticla. Vopselele de sticla se gasesc in diverse culori si acestea pot fi amestecate intre ele. Se pot obtine efecte speciale prin combinarea culorilor. Prin vopsire, obiectele de sticla,    vazele, candelele, sticlele etc. pot deveni obiecte decorative unice pentru caminul dumneavoastra. Pe de alta parte, puteti darui aceste obiecte celor dragi.

Vaza

Sticla ondulata

Cutiuta de sticla pentru bijuterii

Farfurie de sticla cu motive de toamna

Candela cu ornamente aurii

Vaza ingusta

Sticla ondulata cu motiv verde