4 iulie 2013

Decoratiuni interioare de atmosfera: Visul divelor

Visul divelor

Materiale:
- Paravan, 40 x 160 cm
- Margele transparente, de diferite marimi
- Adeziv lichid
- Cristal argintiu circa 4 cm
- Pensula circulara nr. 2
- Pensula lata nr. 14 si 40
- Margele argintii de diferite marimi 
- Vopsea acrilica de culoarea sampaniei, crem si neagra

1-2

1. Vopsim paravanul in crem cu ajutorul unei pensule late. Aplicam vopsea diluata in apa la margini pentru a crea un efect de umbra. Putem folosi si vopsea de culoarea sampaniei (in functie de preferinte) pe care dupa aplicare o lasam la uscat.
2. Marim tiparul la dimensiunea potrivita, apoi il copiem pe paravan. Pentru a copia modelul pe haina, intoarcem hartia de calc, apoi vopsim hainele in negru si le lasam la uscat.
3. Diluam vopseaua neagra cu multa apa, apoi o aplicam cu o pensula subtire pentru a desena literele. Utilizam aceeasi metoda si pentru umerase, folosind culoarea crem si culoarea sampaniei. Trasam liniile de contur cu negru si lasam totul la uscat.

3-4
4. Desenam modele dupa plac pe haine, cu adezivul lichid apoi presaram sclipici pe deasupra. Dupa uscare, indepartam cu grija surplusul de sclipici. Lantisoarele si curelele le realizam din margele slefuite si neslefuite. Lantisoarele finisate le fixam pe paravan in felul urmator: realizam doua orificii cu ajutorul acului dupa care trecem prin ele prima data un capat al lantisorului, apoi celalalt capat, iar pe partea din spate, le fixam cu un stoper. Modul de insirare a margelelor se gaseste in tipar. Pentru a crea un efect deosebit putem confectiona un boa din pene negre pe care le fixam cu adeziv incolor.

3 iulie 2013

Decoratiuni interioare de atmosfera: Muzica angelica


Materiale:
- Rama pentru poze, 20 X 20 cm si 20 X 50 cm
- Figurine ingerasi cu vioara
- Figurine ingerasi cu trompeta
- Figurine ingerasi cu mandolina
- Adeziv
- Pasta de structura
- Ornament din lemn
- Spatula
- Vopsea acrilica de culoare crem, galben si galben-curry
- O fila de partitura (hartie decoupage cu model de partitura)


1. Decupam o bucata potrivita din pagina de partitura, iar marginile le ardem cu grija cu o bricheta. Bucata de hartie o lipim apoi pe placa de vopsit.
2. Aplicam pasta speciala de structura cu ajutorul unei spatule, apoi ii dam forma din imagine. Fixam figurina reprezentand un ingeras si modelul din lemn in pasta umeda sau le lipim. Lasam tabloul la uscat.
3. Aplicam putina vopsea galbena pe tablou cu ajutorul unui burete sau pensule.


4. Vopsim rama in galben.
5. Pentru a crea un efect special, aplicam cu o spatula pasta de structura pe perete intr-un strat uniform cu grosimea de circa 0,5 cm.
6. In vopseaua inca umeda rotim pensula pentru a crea cerculete dupa care se lasa la uscat.
7. Diluam cu apa vopseaua de culoarea curry-ului, apoi o aplicam cu pensula pe suprafata dorita.

Lumanare, vaza si cutie decorate cu cale

Lumanare, vaza si cutie decorate cu cale

Materiale:
- lumanare groasa alb-galbuie
- lac de lumanari
- vaza din lut
- vopsea hobby de culoarea fildesului si verde-deschis
- lac adeziv
- cutie cilindrica din papura
- servetele cu cale
- lac transparent

Se decupeaza cala si se lipeste pe lumanare cu lac de lumanari. Se decupeaza si frunze, care se lipesc si ele. Intreaga suprafata se lacuieste cu lac de lumanari. Vaza si cutia se vopsesc in culoarea fildesului, inclusiv interiorul vazei. Folosind metoda umeda, se aplica putin verde pe suprafata. Elementele decupate se fixeaza pe vaza si cutie cu ajutorul lacului adeziv. La decorarea cutiei, modelul de pe capac si cel de pe cutie trebuie sa se potriveasca astfel incat sa arate bine cu si fara capac. Acest efect se obtine prin decuparea a doua flori si potrivirea lor acolo unde cutia si capacul se intalnesc. Se decupeaza frunze cu care se decoreaza cutia si vaza. La sfarsit, se aplica lac transparent pe suprafata vazei si a cutiei.

2 iulie 2013

Decoratiuni cu servetele: Cutie ovala si rotunda

Cutie ovala din papura

Materiale:
- cutie ovala
- vopsea hobby galbena, maro si de culoarea fildesului
- lac adeziv
- lac cu efect de crapare
- servetele cu floarea-soarelui
- panglica galbena
- lipici

Cutia se vopseste in galbena, iar capacul in maro. Dupa uscarea stratului maro se aplica un strat de lac cu efect de crapare, se lasa sa se usuce, apoi se aplica vopseaua de culoarea fildesului intr-o singura directie. Se lasa sa se usuce bine. Se decupeaza motivul de floarea-soarelui din servetel si se lipeste cu lac adeziv. La urma, se leaga strans o panglica galbena in jurul capacului, se lipeste nodul cu adeziv, dupa care se face o funda.

Cutie rotunda din papura

Materiale:
- vopsele hobby de culoare alba si albastra
- servetele cu floarea-soarelui
- lac adeziv
- panglica decorativa albastra si galbena cu motive florale

Se vopsesc capacul in alb si cutia in albastru. In albul de pe capac se amesteca si vopsea albastra pentru un efect de cer noros. Se vopseste in albastru partea laterala a capacului. Dupa uscare, pe capac se lipeste floarea-soarelui cu lac adeziv. Conturul florii trebuie sa ajunga si pe partea laterala, pentru a se evita incretirea marginilor la folosiri repetate. Partea laterala a capacului se acopera cu o panglica albastra si mai apoi cu una galbena cu motive florale.

Decoratiuni cu servetele: Tava cu margarete sau pasari de curte

Tava cu margarete

Materiale:
- tava de lemn
- vopsea hobby albastra si alba
- servetele cu margarete
- lac cu efect de crapare
- lac adeziv

Intreaga tava se vopseste in albastru. Dupa uscare, se aplica un strat de lac cu efect de crapare. Dupa uscarea acestuia, se amesteca vopsea albastra si alba si se vopseste intreaga tava intr-o singura directie. Se decupeaza margaretele din servetele si se fixeaza pe partea superioara a tavii cu lac adeziv. Albastrul tavii se va intrezari prin albul margaretelor, obtinandu-se un efect de acuarela. Se aplica si un strat de lac transparent, pentru ca suprafata tavii sa fie mai rezistenta si mai durabila.

Tava cu pasari de curte

Materiale:
- tava de lemn
- vopsea hobby alba, galbena, verde-deschis si verde-inchis
- servetele cu pasari de curte
- lac adeziv
- lac transparent pe baza de solvent

Fundul tavii si toartele se vopsesc in verde-inchis. Partea superioara a tavii se vopseste folosind metoda umeda, in verde-deschis, verde-inchis si galben. Dupa uscare, se fixeaza pasarile cu lac adeziv. Firele de iarba se evidentiaza cu o pensula subtire. Gainile albe se scot in evidenta, folosind foarte putina vopsea alba pe care o aplicam cu varful pensulei. Dupa uscare, pe intreaga tava se aplica un strat de lac transparent.