23 iulie 2014

Ceas de perete cu pasta cerata

Printre atatea culori, flori de vara si voie buna si-a gasit locul si o piesa ceva mai simpla, eleganta. Ideea a pornit de la peretii prea albi din biroul nostru, si de la faptul ca nu stiam niciodata cat e ceasul :)
Vroiam sa facem ceva diferit, si cum e si sezonul nuntilor acum, ne-a inspirat culoarea aurie. Si ca sa obtinem un efect deosebit, am pus aceasta nuanta de auriu metalizat in contrast cu o baza inchisa.
Am lucrat pe un placaj de lemn presat maroniu inchis, cu insertii de imitatie de lemn.
Am aplicat in cele doua colturi pasta cerata aurie cu ajutorul unui sablon autoadeziv.
Se lucreaza usor cu aceste sabloane, deoarece ele se fixeaza cu usurinta pe o suprafata plata, si se pot refolosi de multe ori.
Am aplicat pasta de ceara cu degetul, si in locurile unde am iesit din model am sters cu un buretel imbibat in diluant pe baza de terpentina.
Pentru a realiza cifrele am ales un font mai interesant, am listat si decupat toate numerele necesare pentru un ceas, le-am lipit pe placaj si le-am vopsit cu vopsea bronz aurie.
Si pentru ca ne place mult quillingul, nu puteau sa lipseasca din tablou cerculetele stranse pentru fiecare ora. Pentru a fi in armonie cu restul ceasului, am aplicat si pe acestea doua straturi de vopsea bronz aurie.
Ultimul pas a fost atasarea unui mecanism pentru ceas, dar pentru ca aratatoarele erau prea negre si nu se vedeau pe baza inchisa, vopseaua folosita pentru numere si cerculete s-a dovedit foarte utila inca o data.
Ceasul a fost creat de colega noastra, Eva :)

Ceas de perete cu pasta cerata
Ceas de perete cu pasta cerata
Ceas de perete cu pasta cerata
Ceas de perete cu pasta cerata
Ceas de perete cu pasta cerata